Успешни бизнес презентации – курс по презентационни умения

бизнес презентации

Кое прави една презентация успешна?

Бизнес презентациите се случват всеки ден навсякъде около нас. Когато представяте вашите продукти и услуги пред потенциални клиенти вие правите бизнес презентация. Тя може да бъде с търговска цел, а може да бъде насочена към партньори или инвеститори. Презентацията трябва да има ясно поставена цел и нейното постигане определя дали презентацията е била успешна или не.

Забелязвали ли сте колко често по време на презентация една голяма част от слушателите не внимават, говорят си със съседите или си гледат нещо на телефоните? Това се получава, когато презентаторите мислят повече за себе си, за своя продукт и за своята компания, отколкото за публиката и нейните интереси. Задайте си въпроса: Какво очакват тези хора от мен? И после си помислете дали действително им го давате. Уменията за успешно презентиране са едни от най-важните фактори за успех в съвременния бизнес свят. Но за да бъдем успешни, трябва добре да разбираме желанията и интересите на хората в аудиторията и да им предложим точно това, което очакват от нас.

Какво ни дава този курс?

Курсът Успешни бизнес презентации фокусира вниманието ви върху определяне на ролята, която изпълняват за вас вашите слушатели, техните интереси, стремежи и нужди. Яснотата в разбирането на нуждите на аудиторията е гаранция за успеха на вашето изказване, независимо дали презентирате пред потенциални клиенти, инвеститори или служители.

Курсът представя успешните подходи към изграждане на структурата на презентацията, подбора на фактологична информация и нейното атрактивно представяне. Не е нужно да бъдете добър актьор, за да изнесете въздействаща бизнес презентация. Важното е да бъдете автентични, да спазвате основните правила и да се подготвите добре. Солидната подготовка е гаранция за успеха на вашата презентация.

Какво представлява курсът?

Курсът представлява интензивен тренинг-работилница, който се провежда в два последователни дни. Той предлага изпитани от опита техники и съвети, много примери от практиката и упражнения, базирани на реалните казуси от практиката на курсистите. Обучението съчетава теорията с много практика, така че накрая курсистите лесно да могат да изготвят и да представят въздействащи и ефектни презентации, които да постигат поставените бизнес цели. Ето и съдържанието на курса:

Ден 1:

 • Видове аудитории и техните интереси. Ролята на зрителя и ролята на лектора.
 • Видове презентации и видове цели. Формулиране на целта на презентацията според аудиторията. Техники за определяне темата на презентацията.
 • План за подготовка. Подготовка на материалите. Събиране на идеи.
 • Структура на презентацията. Видове структури. Определяне на структурата и изготвяне на първоначален план.
 • Организиране на информацията и идеите. Ключови моменти в презентацията. Метафора и поанта.

Ден 2:

 • Избор на помощни средства – илюстрации, статистики, истории, помощни предмети. Подготвяне на материали за раздаване (handouts).
 • Използване на PowerPoint слайдове. Намиране на подходящите илюстрации. Правила за изготвяне на PowerPoint слайдове.
 • Подготовка за презентиране. Опознаване на аудиторията и залата. Проверка на техническите средства. Физическа и психическа подготовка. Упражнения за отпускане на тялото и гласа.
 • Встъпление и заключение. Техники за привличане на вниманието на публиката. Призив към действие.
 • Основни правила за говорене пред публика. Езикът на тялото и въздействието на гласа. Техники на говора. Правила за сценично поведение и често допускани грешки. Полезни съвети за държането на сцената.
 • Привличане и задържане на вниманието на публиката. Отговори на въпроси от страна на публиката. Справяне с непредвидени ситуации. Упражняване на контрол над презентацията.

За кого е подходящ курсът?

Обучението е насочено към мениджъри, предприемачи, създатели на стартъп проекти, маркетинг специалисти, търговци и всички други, които искат да постигнат ефективни презентационни умения. То е изключително полезно за онези, които искат да се научат да представят успешно себе си и своя бизнес пред клиенти, нови партньори или инвеститори.

Кой е лектор на курса?

Водещ на курса е Майк Рам – основател на школата по презентационни умения По стъпките на Дракона, лектор и консултант с голям практически опит, човек с богати и разностранни интереси, бизнес презентатор, вдъхновен оратор и консултант.

Кога ще се проведе следващото обучение и как да се регистрирам?

Следващото издание на курса ще се проведе на 27 и 28 май 2017 г. от 13:30 до 18:30 ч. в учебната зала на Школата на адрес гр. София, ж.к. „Люлин“, бл. 384, вх. А, ет. 4, ат. 11.

Стандартната такса за индивидуално участие в курса е 196 лева. Ако притежавате промоционален код за отстъпка, въведете го в полето „Промо-код“ на формата за регистрация по-долу.

Компании, които регистрират трима или повече участници в курса, имат възможност да ползват специална отстъпка от цената. Този курс се предлага и като фирмено обучение, в което се обръща внимание на конкретни проблеми, които служителите на компанията срещат, и се разглеждат казуси от тяхната практика. Фирменото обучение позволява настройка на съдържанието на курса според нуждите на компанията и провеждане в удобно за служителите време. Цената на фирмените обучения е предмет на допълнително договаряне.

Регистрация за участие в курса

За регистрация за участие в курса или допълнителна информация, моля попълнете регистрационната форма по-долу. За участие в бъдещи публични издания на курса Успешни бизнес презентации, следете календара на нашите обучения.

Име и фамилия*

Email адрес*

Телефонен номер

Относно

Вашето съобщение

Промо код

Полетата със звездичка (*) са задължителни

Верификация

 

2 thoughts on “Успешни бизнес презентации – курс по презентационни умения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *