Вечерни тренинги по общуване и презентиране – 15.02.2017

презентиране

През 201 6 г. започнахме да провеждаме първите вечерни тренинги по общуване и презентиране, което се оказа една успешна инициатива. През новата 2017 г. продължаваме серията с поредната тренинг сесия, посветена на умението да дишаме и да говорим правилно. Говоренето пред хора е изкуство, което започва преди всичко с техниките на говора и дишането, за да бъдем разбрани ясно и правилно от всички слушатели.

Защо правим вечерни тренинги?

Защото уменията за общуване се изграждат единствено с много упражнения и тренировки. Много колеги продават „тайни на общуването“, „хитрости и трикове“, но истината е много проста – няма никакви тайни и никакви трикове. Всичко е отдавна написано и е известно. Но не всеки го умее, защото е нужно желание, воля и упоритост, за да се научиш да говориш убедително и завладяващо. Същото е като да тренираш някакъв спорт или бойно изкуство. Нужни са много, много упражнения.

Затова ние решихме да дадем възможност както на нашите курсисти, които вече са преминали през нашите обучения, така и на всички ентусиасти, желаещи да преборят притесненията и страховете си, да се включат в тези сесии с практически упражнения, в които да развият и подобрят своите комуникационни и презентационни умения.

Кога се провеждат тренингите?

Вечерните тренинги се провеждат веднъж месечно, като следващата сесия ще се проведе на 15.02.2017 г. от 19:00 ч. в залата на Читалище.то, на адрес ул. „Лом“ 1 в София. При по-голям интерес можем да ги организираме и по-начесто.

Какво правим на тези тренинги?

На тренингите правим най-различни упражнения, които подобряват нашите умения за общуване, за говорене, за усъвършенстване на езика на тялото и говоримата реч. Играем игри, пеем, танцуваме и се забавляваме. Целта на тези упражнения е да се отървете от онова, което ви сковава, да бъдете максимално освободени, да бъдете истински, да бъдете себе си.

На първата среща, която проведохме на 22.11, се упражнявахме в ръкуване, в представяне на себе си, в наблюдение на другите и в умението да поддържаме контакт с очи. Втората ни среща беше посветена на умението да разказваме истории. На третата среща тренирахме дълбокото диафрагмено дишане, което ни дава силата на гласа и контрол на въздуха, и упражнявахме силата на гласа.

Поредната ни сесия ще бъде посветена на умението да обясняваме разбираемо. Задачата ще бъде да развием следните умения:

 • да обясняваме прости процедури в ясни последователни стъпки (например готварски рецепти);
 • да можем да упътим човек как да стигне от една точка до друга в пространството (например да стигне с кола от Хасково до Шумен);
 • умението да разкажем история между роднини и връзките между тях (кой на кого е брат, сват, зет или зълва).

В следващите издания ще упражняваме онези елементи на общуването, които вие смятате, че са най-трудни за вас. Нашата цел е да работим в онези области, които най-много ви затрудняват, за да преодолеете страха и да може да придобиете умения за спокойно, уверено и пълноценно общуване – както в бизнеса, така и в личния живот.

Колко струва да участвам?

Участието във вечерните тренинги струва 20 лева с предварителна регистрация от формата по-долу или 25 лева без регистрация. Плащането става в брой на място. За да бъдат тренингите по-ефективни, сме ограничили групата до 12 човека, така че, ако искате да гарантирате своето място на тренинга, регистрирайте се още сега!

  Име и фамилия*

  Email адрес*

  Телефонен номер

  Регистрация за вечерен тренинг на:

  Вашето съобщение

  Промо код

  Полетата със звездичка (*) са задължителни

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Регистрирайте се за нашия имейл бюлетин!

  %d bloggers like this: