Кой е Драконът?

Bruce Lee - The Dragon

Драконът е нашият патрон, учител и извор на вдъхновение – големият кунг-фу боец и киноактьор Брус Лий. Той е бил новатор и революционер. Човек, разчупил традициите на азиатските бойни изкуства, пренасяйки ги в съвременния свят, завещал ни тяхната мъдрост и духовна сила.

Брус Лий е наричан Малкият Дракон, но за нас е Големият учител. Неговите съвети за овладяване на бойните изкуства са валидни и напълно приложими в говоренето пред публика и в общуването с другите. Най-голямото постижение на всеки човек е да съумее да пребори собствените си страхове и слабости. Това става като си наложи волята да тренира усилено и постоянно, за да може накрая да се увенчае със заслужен успех.

Не се страхувай от провала. Не провалът, а ниската цел е престъпление. Във великите опити е славно дори да се провалиш.

Брус Лий ни е завещал много ценни съвети и полезни наставления, които ние се опитваме да предадем на нашите курсисти. Следвайки ги те успяват да усвоят успешни умения за комуникиране с другите и за презентиране на своите идеи. Философията на боеца е същата, която трябва да приеме и да реализира и един успешен презентатор. Разбира се, ние не правим тежки физически упражнения (въпреки че го препоръчваме), но силно наблягаме на репетициите, индивидуалната подготовка и на търсенето на личния път в общуването и в изявата пред публика.

В основата си бойните изкуства означават честно да изразяваш себе си.

Драконът е безстрашен, не защото не знае какво е страх. Напротив – той го е видял в себе си, познал го е, приел го е и го е надвил. Това му дава сила да надвие всеки противник. Когато преборим собствените си страхове, съмнения и колебания, можем да станем непобедими!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Регистрирайте се за нашия имейл бюлетин!

%d bloggers like this: