Вечерни тренинги по умения за общуване

вечерни тренинги

Защо вечерни тренинги?

Вечерните тренинги са кратки сесии, в които провеждаме предимно практически упражнения, целящи освобождаване от притесненията и задръжките и развитие на уменията за свободно изразяване и комуникиране. Те се провеждат в сряда вечер от 19:00 до 21:00 по определена програма и всяка сесия е посветена на различни умения, които интересуват участниците в срещата или на конкретни проблеми в общуването, които ги притесняват.

Какво представляват вечерните тренинги?

Сесиите са съчетание на дискусия и тренинг, в които участват всички присъстващи. В тях се изпълняват специфични задачи, играят се ролеви игри, изпълняват се актьорски задачи, пеят се песни и се танцува. Разбира се, преди всичко говорим.

Целта на тези тренинги е практическото усвояване на дадено умение или преодоляването на конкретен проблем, като това става безболезнено, в приятелска атмосфера и забавно.

С какво се упражняваме?

Ето и някои от темите, които засягаме във вечерните тренинги:

 • Запознаване и представяне – как да се представим при запознаване с друг човек, как да започнем разговор с непознат и как да направим възможно най-добро впечатление още в началото на запознанството.
 • Говорене без запъване и без мънкане – как да се научим да говорим гладко и да не издаваме мучащи звуци, когато си загубим мисълта.
 • Разказване на истории – как да се научим да разказваме истории, които да ни поставят в центъра на вниманието на нашите слушатели.
 • Запознанство с партньор от другия пол – как да се представим без да изглеждаме притеснени или отчаяни, или пък прекалено нахакани и така да отблъснем партньора.
 • Развиване на творческо и асоциативно мислене – упражнения за развиване на асоциативното мислене.
 • Техники на дишането – дишането е един от най-важните инструменти на говоренето. Как да дишаме правилно, така че да имаме силен глас и да въздействаме с него на нашите слушатели.
 • Правилна артикулация и произношение – как да говорим така, че да бъдем правилно разбрани и да звучим интелигентно.
 • Репрезентативни системи – как възприемат информацията другите и как да говорим така, че да бъдем по-добре разбрани от нашите слушатели. Упражнения за детайлно и картинно разказване.
 • Активно слушане – преди да си отворим устата и да заговорим, трябва да се научим да слушаме.
 • Отговаряне на въпроси – как да изглеждаме винаги авторитетно и да не позволяваме да ни объркат с неудобни въпроси.

Темите могат да бъдат и още по-разнообразни, тъй като те се раждат и от вашите предложения, от вашите преживявания и от вашия опит.

Колко струва и как да се регистрирам?

Вечерните тренинги се провеждат веднъж в месеца в делничен ден от 19:00 до 21:00 по определена програма. Следващите сесии ще се проведат на следните дати: 10.05.2023, 17.05.2023 и 31.05.2023 г. За по-нататъшните ни срещи следете страницата с календара на нашите събития.

Цената на еднократно участие е 29 лева на човек с предварителна регистрация от формата по-долу и 39 лева без регистрация. Плаща се на място в брой. С цел по-ефективно провеждане на тренингите, групата е ограничена до 12 участника. Затова, за да си гарантирате участие, най-добре е да се регистрирате. Регистрацията за участие става като попълните формата по-долу:

  Име и фамилия*

  Email адрес*

  Телефонен номер

  Регистрация за вечерен тренинг на:

  Вашето съобщение

  Полетата със звездичка (*) са задължителни

  Регистрирайте се за нашия имейл бюлетин!

  %d bloggers like this: