Как да представяме успешно своя бизнес – курс по презентационни умения

презентиране

Умението да представяме своите продукти – важен фактор за успеха

Успехът на всеки бизнес идва в голяма степен от умението да представяте своите продукти и услуги интересно и увлекателно, така че да предизвикате желание и интерес у слушателя. 90% от успешните продажби се дължат на доверието, което създаваме у нашите потенциални купувачи. Доверие към себе си, към марката, която представляваме и и към качествата на продукта, който продаваме.

Да умееш да говориш на другите завладяващо и убедително е изкуство. То е истинско предизвикателство. Това е умението да се разкриеш и в същото време да изглеждаш авторитетно и да излъчваш доверие.

Какво е нужно, за да спечелите вниманието и интереса на слушателите?

Задайте си въпроса: Какво очакват тези хора от мен? И после си помислете дали действително им го давате. Уменията за успешно презентиране са едни от най-важните фактори за успех в съвременния бизнес свят. Но за да бъдем успешни, трябва добре да разбираме желанията и интересите на хората в аудиторията и да им предложим точно това, което очакват от нас.

Курсът Как да представим успешно своя бизнес? фокусира вниманието ви върху определяне на ролята, която изпълняват за вас вашите слушатели, техните интереси, стремежи и нужди. Яснотата в разбирането на нуждите на аудиторията е гаранция за успеха на вашето изказване, независимо дали презентирате пред потенциални клиенти, инвеститори или служители.

Какво ни дава този курс?

Курсът представя успешните подходи към изграждане на структурата на презентацията, подбора на фактологична информация и нейното атрактивно представяне. За да изнесете въздействаща бизнес презентация е важно да бъдете автентични, да спазвате основните правила и да се подготвите добре. Солидната подготовка е гаранция за успеха на вашата презентация.

Какво представлява курсът?

Курсът представлява интензивен тренинг-работилница, който се провежда в два последователни дни. Той предлага изпитани от опита техники и съвети, много примери от практиката и упражнения, базирани на реалните казуси от практиката на курсистите. Обучението съчетава теорията с много практика, така че накрая курсистите лесно да могат да изготвят и да представят въздействащи и ефектни презентации, които да постигат поставените бизнес цели. Ето и съдържанието на курса:

Ден 1:

 • Видове аудитории и техните интереси. Определяне на ролята на зрителя и неговите интереси и желания.
 • Видове презентации и видове цели. Формулиране на целта на презентацията според аудиторията. Техники за определяне темата на презентацията.
 • Изготвяне на план за подготовка. Подготовка на материалите. Събиране на идеи.
 • Структура на презентацията. Видове структури. Определяне на структурата и изготвяне на първоначален план.
 • Организиране на информацията и идеите. Определяне на акценти, послания и ключови моменти в презентацията. Избор на метафора и поанта.
 • Избор на помощни средства – илюстрации, статистики, истории, помощни предмети. Подготвяне на материали за раздаване (handouts).

Ден 2:

 • Използване на PowerPoint слайдове. Намиране на подходящите илюстрации. Правила за изготвяне на PowerPoint слайдове.
 • Подготовка за презентиране. Опознаване на аудиторията и залата. Проверка на техническите средства. Физическа и психическа подготовка. Упражнения за отпускане на тялото и гласа.
 • Встъпление и заключение. Техники за привличане на вниманието на публиката. Призив към действие.
 • Основни правила за говорене пред публика. Езикът на тялото и въздействието на гласа. Техники на говора. Правила за сценично поведение и често допускани грешки. Полезни съвети за държането на сцената.
 • Привличане и задържане на вниманието на публиката. Отговори на въпроси от страна на публиката. Справяне с непредвидени ситуации. Упражняване на контрол над презентацията.

За кого е подходящ курсът?

Обучението е насочено към мениджъри, предприемачи, създатели на стартъп проекти, маркетинг специалисти, търговци и всички други, които искат да постигнат ефективни презентационни умения. То е изключително полезно за онези, които искат да се научат да представят успешно себе си и своя бизнес пред клиенти, нови партньори или инвеститори.

Кой е лектор на курса?

Водещ на курса е Майк Рам – основател на школата по презентационни умения По стъпките на Дракона, лектор и трейнър с голям практически опит, бизнес презентатор и консултант.

Кога ще се проведе следващото обучение и как да се регистрирам?

Следващото издание на курса ще се проведе на 2 и 3 декември 2017 г. от 13:00 до 18:00 ч. в учебната зала на Школата на адрес гр. София, ж.к. „Люлин“, бл. 384, вх. А, ет. 4, ат. 11.

Стандартната такса за индивидуално участие в курса е 196 лева. Ако притежавате промоционален код за отстъпка, въведете го в полето „Промо-код“ на формата за регистрация по-долу.

Компании, които регистрират трима или повече участници в курса, имат възможност да ползват специална отстъпка от цената. Този курс се предлага и като фирмено обучение, в което се обръща внимание на конкретни проблеми, които служителите на компанията срещат, и се разглеждат казуси от тяхната практика. Фирменото обучение позволява настройка на съдържанието на курса според нуждите на компанията и провеждане в удобно за служителите време. Цената на фирмените обучения е предмет на допълнително договаряне.

Регистрация за участие в курса

За регистрация за участие в курса или допълнителна информация, моля попълнете регистрационната форма по-долу. За участие в бъдещи публични издания на курса Как да представим успешно своя бизнес?, следете календара на нашите обучения.

  Име и фамилия*

  Email адрес*

  Телефонен номер

  Относно

  Вашето съобщение

  Промо код

  Полетата със звездичка (*) са задължителни

   

  2 thoughts on “Как да представяме успешно своя бизнес – курс по презентационни умения

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Регистрирайте се за нашия имейл бюлетин!

  %d bloggers like this: