Sniper Networking – курс по бизнес нетуъркинг

Sniper Networking

Трудно ли е да се прави бизнес нетуъркинг и какво общо имат снайперистите с това?

За мнозина навярно е трудно. Сигурно ви е направило впечатление, че на много нетуъркинг събития се оформят затворени групички от хора, които не общуват с другите. Това е така, защото общуването с непознати носи несигурност и стрес и много хора предпочитат спокойствието и сигурността на приятелската компания. Така е по-лесно, но за съжаление, с такова поведение не помагаме на бизнеса си да расте. За щастие, има начин да се научим да бъдем по-смели, по-самоуверени и по-успешни в общуването. Да можем да си набелязваме цел и да я постигаме успешно, „с един изстрел“, като снайперисти. А колкото повече успехи постигаме, толкова повече увереността ни нараства.

Какво ни дава този курс?

Курсът Sniper Networking ви дава онази увереност, от която се нуждаете, за да започнете разговора с непознати и да го прехвърлите върху темата, която ви вълнува и в която сте силни. Той фокусира вниманието на участниците върху ролята, в която поставяме нашите слушатели, и важността на това да сме подготвени да представим различни презентации пред различни аудитории.

Трите важни фактора на успешната нетуъркинг презентация са:

 • анализ на нуждите и интересите на слушателя,
 • подготовка на материала и
 • лична подготовка, която включва много репетиции.

В този курс ще се научите как да подготвите своята презентация и как да я представите пред различни слушатели, така че да ги спечелим отведнъж – подобно на снайперистите – с точен и добре премерен изстрел.

Не е нужно да бъдете добър актьор, за да изнесете въздействаща нетуъркинг презентация. Важното е да бъдете автентични, да спазвате основните правила и да се подготвите добре. Солидната подготовка е гаранция за успеха на вашата презентация.

Обучението включва множество практически упражнения, помагащи на презентатора да преодолее първоначалното притеснение, да се впише безпроблемно в разговора, да формулира ясна теза, да изчисти грешките при говоренето и държането си, да грабне и да задържи вниманието на слушателите.

Какво представлява курсът?

Курсът представлява интензивен тренинг, който се провежда в три вечерни сесии. Той включва теоретични познания от областта на реториката, психологията, езиковата култура и нервно-лингвистичното програмиране, както и много примери от практиката. Обучението съчетава теорията с много упражнения, така че накрая курсистите лесно да могат да изготвят и да представят въздействащи и ефектни презентации, които да постигат поставените им бизнес цели.

Програма на курса

Модул 1:

 • Постановка на ситуацията и формулиране на целта на презентацията според аудиторията. Асансьорна презентация (Elevator Pitch) и нетуъркинг презентация.
 • Подготовката на снайпериста. Стъпки в подготовката за нетуъркинг презентацията. Определяне на структурата и изготвяне на първоначален план на презентацията.
 • Събиране на информация и изготвяне на сценарий на презентацията. Сглобяване на различни сценарии в зависимост от ситуацията и целта на презентацията.

Модул 2:

 • Активно слушане – спечелване на вниманието и доверието на събеседника
 • Встъпление – подход и тема. Техники за привличане на вниманието на публиката.
 • Изложение. Избор на помощни средства. Подготвяне на материали за раздаване.
 • Заключение към презентацията. Призив към действие. Безопасно оттегляне.

Модул 3:

 • Лична подготовка. Репетиции. Упражнения за гласа и тялото.
 • Основни правила за говорене пред публика. Езикът на тялото и въздействието на гласа.
 • Правила за поведение и често допускани грешки.
 • Отговори на въпроси. Справяне с непредвидени ситуации.

За кого е предназначено обучението?

Обучението е насочено към мениджъри, предприемачи, създатели на стартъп проекти, маркетинг специалисти, търговци и всички други, които искат да постигнат ефективни презентационни умения. То е изключително полезно за онези, които искат да се научат да представят успешно себе си и своя бизнес пред клиенти, нови партньори или инвеститори.

Кой е лектор на курса?

Водещ на курса е Майк Рам – основател на школата по презентационни умения По стъпките на Дракона. Майк е лектор и консултант с голям практически опит; човек с богати и разностранни интереси; бизнес презентатор, вдъхновен оратор, бизнесмен и социално ангажиран човек.

Кога ще се проведе следващото обучение и колко струва?

Следващото издание на курса Sniper Networking започва на 15.03.2016 г. и датите на провеждане са следните:

 • Модул 1: 15.03.2016 г. от 18:45 часа
 • Модул 2: 22.03.2016 г. от 18:45 часа
 • Модул 3: 29.03.2016 г. от 18:45 часа

Курсът ще се проведе в учебната зала на школата на адрес: гр. София, ж.к. „Люлин“, бл. 384, вх. А, ет. 4, ат. 11.

Таксата за индивидуално участие в курса е 140 лева еднократно или по 60 лева на модул. Ако притежавате промоционален код за отстъпка, въведете го в полето „Промо-код“ на формата за регистрация по-долу.

Регистрирайте се сега!

За регистрация за участие в курса или допълнителна информация, моля попълнете регистрационната форма по-долу:

  Име и фамилия*

  Email адрес*

  Телефонен номер

  Относно

  Вашето съобщение

  Промо код

  Полетата със звездичка (*) са задължителни

  За бъдещите издания на курса, следете календара на нашите обучения. За повече информация свържете се с нас чрез нашата форма за контакти.

  One thought on “Sniper Networking – курс по бизнес нетуъркинг

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Регистрирайте се за нашия имейл бюлетин!

  %d bloggers like this: